Beneficiile Tratamentului de Sămânţă în Protecţia Plantelor

Realizat împreuna cu European Seed Association(ESA), prezentarea de mai jos arată avantajele tratamentului de sămânţă şi include interviuri cu fermieri si experţi în astfel de practici, fiind filmat în Nunhems (Olanda) şi Sesvanderhave (Belgia). Scopul acestui video este de a arăta sprijinul oferit de ESA în Sistemul de asigurare a calității pentru tratamentul semințelor în Uniunea Europeană - ESTA .

 

 

 

video via ecpa.eu

http://www.ecpa.eu/video/human-health/benefits-seed-treatment-technology-crop-protection

 

Noi Seminarii Privind Combaterea Contrafacerii Produselor de Protectia Plantelor si Initiativa de Utilizare in Siguranta a Produselor de Protectia Plantelor

Asociatia Industriei pentru Protectia Plantelor din Romania ( AIPROM) si Inspectoratul General al Politiei Romane, Directia Arme, Explozivi si Substante Periculoase au continuat campania de informare si educare a fermierilor si distribuitorilor de produse de protectia plantelor din Romania cu inca doua seminarii desfasurate la Constanta, pe 26 aprilie 2013 si la Timisoara, pe 24 Mai 2013.

In ambele locatii, prezentarile si discutiile initiate de AIPROM s-au bucurat de prezenta a numerosi fermieri, distribuitori si reprezentanti ai autoritatilor (Unitati Fitosanitare Judetene, Garda de Mediu, Garda de Coasta, Inspectoratul Judetean de Politie), cat si a responsabililor cu măsuri de stewardship si probleme de product-defense de la companiile membre AIPROM.

In cadrul seminarilor au fost prezentate cele doua proiecte ale AIPROM: Combaterea Contrafacerii Produselor de Protectia Plantelor – SCUT” cu observatii asupra dimensiunii fenomenului, dar si cu prezentarea actiunilor recente, desfăşurate in colaborare cu Inspectoratul General Al Politiei Romane, si proiectul „Initiativa de Utilizare In Siguranta a Produselor de Protectia Plantelor”, cu accent deosebit pe mesajele cheie pe care utilizatorii de PPP trebuie sa le cunoasca in vederea utilizarii acestora. In cadrul discutiilor a fost introdusa pentru prima data in prezentarile AIPROM si problematica echiparii cu deflectoare a masinilor de tratat seminte, atat ca forma de protectie a utilizatorului, cat si a mediului inconjurator.

Seminarul a fost completat de prezenta unor msuri de baza si necostisitoare pentru transportul si depozitarea in siguranta a produselor de protectia plantelor.

In cadrul seminarului a fost mentionat, in mod repetat, numarul cu acces gratuit TELVERDE 0800800181, la care se pot raporta cazuri suspecte de comercializare ilegala a produselor de protecţia plantelor, cu pastrarea anonimatului.

Urmatoarele seminarii prin care se intentioneaza diseminarea informatiilor relevante pentru aceste doua proiecte au fost planificate pentru aceasta toamna, la Iasi pe 18 Octombrie si la Tg.Mures pe 26 Noiembrie 2013.

Mai jos puteti vizualiza o selectie de fotografii de la cele doua evenimente, precum si prezentarile sustinute.

 

 

 

IMG00080-20130524-1332 

IMG00086-20130524-1502

IMG00089-20130524-1514

DSC 6589