AIPROM: Fii și tu eroul solarului tău! Protejează ce contează!

Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România - AIPROM alături de AMAZAG au organizat la Izbiceni (Olt) o întâlnire cu legumicultorii din zonă pentru a discuta despre importanța purtării echipamentului individual de protecție în timpul manipulării produselor de protecție a plantelor și despre factorii care îi determină pe fermieri să adopte acest comportament pentru a-și proteja sănătatea. Comunitatea locală s-a implicat activ și din discuțiile libere avute s-a putut concluziona faptul că exemplul personal al fermierilor cunoscuți din regiune poate contribui la creșterea gradului de conștientizare a importanței purtării echipamentul individual de protecție în timpul utilizării produselor de protecția plantelor.

Ideile preconcepute legate de lipsa confortului în timpul purtării echipamentului de protecție, precum și lipsa de utilitate a purtării acestuia, dar și percepția greșită a comunităților locale atunci când fermierii îmbracă un astfel de echipament, pot fi depășite dacă există toate premisele necesare unui dialog sincer și pragmatic, așa cum a fost cel de la Izbiceni. Evenimentul ”Fii eroul solarului tău!” a fost organizat la Curtea Boierească din Izbiceni și a reunit peste 60 de legumicultori și reprezentanți ai fitofarmaciilor din zonă ce au ales să se implice în acest proiect de promovare a purtării echipamentului de protecție.

”Ne-am întâlnit astăzi ca să cumpărăm de la voi ceva - promisiunea că o să aveți grijă de sănătatea voastră. Foarte mulți dintre voi aveți grijă de plantele din solar, aveți grijă să cumpărați sămânța potrivită, produsul de protecția plantelor potrivit. Nu știu cât de mult aveți grijă și de sănătatea voastră. De aceea invitația noastră este să începeți să aveți grijă și de voi, la fel cum îngrijiți plantele. Într-un interval de 2-3 săptămâni legumicultori din rândul vostru au purtat echipamentul individual de protecție și sunt astăzi aici să vă prezinte experiența lor” – a vorbit în deschiderea evenimentului Laurenţiu Asimionesei, fondatorul platformei Amazag.