„Fii eroul solarului tău! Protejează ce contează!” – evenimentul AIPROM de la Băleni-Sârbi

Recent, echipa Asociației Industriei de Protecția Plantelor din România - AIPROM a organizat în localitatea Băleni-Sârbi (Dâmbovița) o întâlnire de lucru cu fermierii și reprezentanții fitofarmaciilor din zonă, pentru a discuta despre utilizarea echipamentului individual de protecție în cadrul activităților și practicilor agricole.

Astfel de ateliere tematice cu rol informativ sunt apreciate atât de fitofarmaciști cât și de fermieri, cu atât mai mult cu cât principalii factori de influență sunt persoane cunoscute, din mijlocul comunității, care vorbesc despre propriile experiențe cu privire la utilizarea echipamentului individual de protecție în special, în spațiile protejate, în diferite etape de vegetație ale culturilor agricole.

Exemplul personal furnizat de către fermierii din comunitate care au ales să se implice direct în acest proiect are un potențial de convingere mai ridicat și îi poate determina și pe alți fermieri să utilizeze echipamentul individual de protecție.

Evenimentul „Fii eroul solarului tău!” a fost organizat la Hanul Mare din Băleni-Romani și a reunit 109 legumicultori și reprezentanți ai fitofarmaciilor din zonă.

Proiectul de promovare a purtării echipamentului individual de protecție a debutat în regiunea Băleni-Sârbi la începutul anului 2020, când a fost efectuat un studiu la care au participat fermierii din zonă și care viza purtarea echipamentului individual de protecție (EIP). De asemenea, în aceeași perioadă a fost derulată și o campanie de promovare a purtării EIP, prin dotarea fitofarmaciilor partenere cu manechine îmbrăcate în echipamente de protecție și panouri cu leduri luminoase unde au rulat mesaje prin care fermierii erau îndemnați să se protejeze și să poarte echipamentul de protecție.