AIPROM Moldova

Extinderea activității AIPROM în Republica Moldova – Angajamentul industriei pentru sustenabilitate și responsabilitate în agricultură


Ați accesat pagina Asociației Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) București, sucursala Chișinău.

In februarie 2024, autoritățile române au înregistrat înființarea sucursalei AIPROM la Chișinău. Acest lucru a reprezentat o premieră în viața asociațiilor și fundațiilor din România, înregistrându-se un precedent la începutul anilor ’90. Astfel, Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM), își consolidează prezența în Republica Moldova, marcând un nou capitol în promovarea unei agriculturi durabile și responsabile. În perioada următoare, AIPROM va implementa o serie de proiecte menite să sprijine utilizarea în siguranță a produselor de protecția plantelor de către utilizatori și să consolideze bunele practici de protejare a mediului înconjurător.

Printre principalele inițiative ce urmează a fi lansate se numără implementarea unui proiect pilot de colectare și reciclare a ambalajelor provenite din utilizarea produselor de protecție a plantelor. Acest demers va lua în considerare progresele deja existente în domeniu în Republica Moldova, va fi adaptat contextului local și va constitui un exemplu de bune practici, contribuind la alinierea agriculturii moldovenești la standardele europene privind economia circulară și gestionarea deșeurilor.

Prin aceste acțiuni, AIPROM își reafirmă angajamentul față de partenerii din sectorul agricol, autoritățile locale și societatea civilă, urmărind dezvoltarea unui cadru operațional eficient și sustenabil în domeniul protecției plantelor, inclusiv în Republica Moldova.


 IMPORTANT! 


TRIPLA CLĂTIRE

Tripla clătire este procedura prin care se decontaminează ambalajele reducându-se pericolul pentru sănătate şi mediu. Prin urmare, după folosirea completă a produsului, containerele goale trebuie clătite astfel:


  • Goliţi complet conţinutul recipientului în rezervorul echipamentului de stropit.
  • Umpleţi ambalajul cu apă la ¼ din volumul său.
  • Puneţi capacul şi agitaţi viguros timp de câteva secunde.
  • Goliţi apa de clătire în rezervorul echipamentului de stropit.
  • Repetaţi de încă 2 ori paşii II şi IV; faceţi recipientul inutilizabil, de preferat fără a-i deteriora eticheta, separaţi capacul de ambalaj şi puneţi-l în sacii special destinaţi colectării ambalajelor.

Clătirea ambalajelor aduce după sine următoarele beneficii:

  • Economice: un ambalaj care nu a fost clătit mai poate conţine până la 5% produs.
  • De eficienţă: prin clătirea ambalajelor întreaga cantitate de produs este folosită, deci concentraţia corectă pentru tratarea culturii, mărindu-se astfel eficienţa tratamentului.
  • De siguranţă: un ambalaj bine clătit nu va conţine redizuuri, evitându-se astfel riscuri de intoxicaţie şi alte accidente.
  • De mediu: un ambalaj care a fost clătit de 3 ori nu va contamina mediul înconjurător.


Descarcă flyer-ul cu informații despre tripla clătire

Descarcă flyer-ul cu informații despre manevrarea responsabilă



 

Despre AIPROM


Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România, AIPROM, a fost înființată în 2002 și reprezintă companiile care dezvoltă, formulează și reambalează produse pentru protecția plantelor. AIPROM reprezintă aproximativ 80% din piața de produse de protecția plantelor din România.

Mai multe detalii
Contact