Reprezentanți ai Guvernului României, parlamentari, diplomați, experți români și europeni în agricultură, profesori universitari și studenți au participat, miercuri 9 mai, la Teatrul Național București, Sala Media, la evenimentul #agriCULTURA și hrana, între știință și mit.
Organizat într-o manieră inedită, evenimentul a început cu proiecția unui film controversat la nivel global, „Food Evolution”. Proiecția a fost urmată de o dezbatere alături de specialiști din industrii variate, care au discutat despre viitorul agriculturii moderne în contextul evoluției științei și al temerilor cauzate de progresul rapid al instrumentelor inovatoare în agricultură.

Filmul „Food Evolution”, documentar despre organismele modificate genetic - a creat spațiul și contextul ideal pentru a reuni specialiști din industrii conexe (Agricultură, Istorie, Biotehnologii, Cercetare Științifică, Nutriție), care au discutat despre ceea ce avem cu toții în comun: hrana produsă în zilele noastre, în feluri diferite, cu tehnici agricole variate.
Dincolo de discuțiile lansate pe marginea filmului, despre utilizarea sau eliminarea pesticidelor în agricultură sau despre organismele modificate genetic, cei prezenți la eveniment au fost de acord asupra faptului că agricultura sustenabilă înseamnă hrană pentru o populație în continuă creștere, educație pentru fermieri, colaborare între mediul privat și stat și, nu în ultimul rând, comunicare deschisă și transparentă către consumatori.
