AIPROM a donat echipamente individuale de protecție pentru 2 spitale din București și Timișoara

Pandemia de COVID-19 lovește puternic, iar medicii sunt cei care se luptă pentru sănătatea pacienților infectați. Asigurarea protecției lor este necesară și de aceea membrii AIPROM au decis să susțină sistemul medical atât prin acțiuni individuale, cât și colective. Acțiunile colective au fost realizate prin intermediul Asociației Industriei de Protecția Plantelor din România – AIPROM. Astfel, AIPROM a oferit sprijin pentru 2 spitale din țară: Spitalul Clinic Colentina din București și Spitalul Municipal Timișoara, Clinica de Oncologie.

În cadrul acțiunii desfășurate miercuri, 1 aprilie, au fost distribuite kituri de echipamente individuale de protecție (mănusi, măști, salopete, ochelari), atât de necesare pentru protecția medicilor în fața acestui virus.

Aceste kituri de echipamente individuale de protecție ce pot fi utilizate și în domeniul medical au fost achiziționate de către AIPROM la începutul anului pentru realizarea acțiunilor de promovare și încurajare a purtării echipamentului individual de protecție de către fermieri în timpul manipulării și utilizării produselor de protecția plantelor. Această componentă de promovare face parte din proiectul SUI - Inițiativa de Utilizare în Siguranță a Produselor de Protecția Plantelor.

Ne ajută să știm că prin contribuția noastră sistemul medical dispune de instrumentele necesare pentru a lupta cu acest virus. Este un gest simplu: protejându-i pe medici, ne protejăm pe noi. Medicii sunt în prima linie în lupta împotriva răspândirii acestui virus și trebuie să îi susținem fiecare dintre noi, prin gesturi simple dar care pot schimba gradul de răspândire al virusului. Acționând cu prudență și responsabilitate putem limita răspândirea COVID-19 astfel încât fiecare dintre noi să își poată relua activitatea în cel mai scurt timp. Numai împreună vom reuși să depășim aceste provocări. Avem nevoie de medici așa cum avem nevoie și de fermieri. Nu se poate sănătate fără mâncare. Tocmai de aceea sprijinul pentru medici trebuie să fie completat și de cumpărarea de produse românești. Respectând regulile transmise de autorități, îi protejăm pe semenii noștri, iar prin cumpărarea de produse românești susținem activitatea fermierilor români.