Comunicatul industriei de protecție a plantelor privind inițiativa FARM (Food & Agriculture Resilience Mission)

Suntem pregătiți să oferim soluții sustenabile pentru asigurarea securității alimentare

În timp ce U.E abordează problema securității alimentare față de amenințările reprezentate de schimbările climatice și de conflictul din Ucraina, o problemă centrală este reprezentată de modul în care poate fi protejată capacitatea de producție și de aprovizionare a continentului.

Recent, U.E, Franța și Programul alimentar mondial al ONU au anunțat detaliile inițiativei FARM pentru a atenua impactul războiului Rusiei împotriva Ucrainei asupra securității alimentare mondiale.

Inițiativa FARM include 3 piloni:

1. pilonul comercial necesar pentru a atenua tensiunile de pe piețele agricole, pentru a garanta o transparență totală a fluxurilor și stocurilor și pentru a combate barierele comerciale nejustificate; 

2. pilonul de solidaritate necesar pentru a sprijini capacitățile agricole ale Ucrainei, pentru a asigura accesul la produse agricole de bază la prețuri rezonabile în țările cele mai afectate și pentru a pregăti atenuarea efectelor războiului asupra nivelului producției agricole;

3. pilonul de producție necesar pentru a consolida capacitățile agricole în mod durabil în țările cele mai afectate.

Producția vegetală presupune utilizarea tuturor instrumentelor disponibile, în fiecare etapă a ciclului de producție, pentru a maximiza randamentul culturilor. În același timp, acest lucru trebuie să se facă în mod sustenabil, asigurând aceleași condiții pentru generațiile viitoare.

Oamenii noștri de știință, agronomii și experții noștri dezvoltă în mod constant noi soluții la problemele fermierilor legate de dăunători, climă și boli, precum și noile tehnologii necesare pentru a obține alimente folosind mai puține resurse.

Pentru a asigura securitatea alimentară avem nevoie de produse de protecție a plantelor.

Suntem pregătiți să colaborăm cu partenerii și cu instituțiile naționale și europene pentru a proteja producția de alimente pe continentul nostru. Putem oferi soluții sustenabile fermierilor pentru a produce o cantitate suficientă de alimente, accesibilă și disponibilă oricând.

Contact

Carmen Botez

Director Executiv

carmen.botez@aiprom.ro


+40 21 231 95 64

Ai putea fi interesat si de

Cu sau fara pesticide

Mai multe detalii

Proiectele noastre

Mai multe detalii

Despre AIPROM


Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România, AIPROM, a fost înființată în 2002 și reprezintă companiile care dezvoltă, formulează și reambalează produse pentru protecția plantelor. AIPROM reprezintă aproximativ 80% din piața de produse de protecția plantelor din România.

Mai multe detalii
Contact