E timpul să punem industria în centrul viitorului din UE! Un apel comun către candidații alegerilor europene din 2019

ASPECTE DE INDUSTRIE PENTRU EUROPA ȘI CETĂȚENII SĂI

Industria europeană este pretutindeni: de la casele pe care le construim, mobilierul pe care îl cumpărăm, hainele pe care le purtăm, mâncarea pe care o consumăm, asistența medicală pe care o primim, energia și mijloacele de transport pe care le folosim. Datorita forței de muncă calificată și a reputației sale globale pentru calitate și durabilitate, industria este vitală pentru Europa și prosperitatea acesteia. Astăzi, 52 de milioane de persoane și familiile lor din întreaga Europă beneficiază direct și indirect de ocuparea forței de muncă în sectoarele industriale. Lanțurile noastre de aprovizionare, alcătuite din sute de mii de IMM-uri inovatoare și furnizori mai mari, sunt în creștere și exportă excelența industrială europeană în întreaga lume.

INDUSTRIA ARE NEVOIE DE TINE!

Ca urmare a crizei financiare din 2008, milioane de locuri de muncă din industria de fabricație au fost pierdute în Europa, de fiecare dată ducând la consecințe dramatice din punct de vedere social și uman. Chiar și acum, suntem încă departe de nivelurile de ocupare a forței de muncă de dinainte de criză, iar locurile de muncă sunt vulnerabile la tendințele internaționale, inclusiv creșterea protecționismului. Uniunea Europeană are acum nevoie de o strategie industrială ambițioasă, care să ajute în ceea ce privește concurența cu alte regiuni globale - cum ar fi China, India și SUA - care au pus deja industria în topul agendei lor politice.


Prin urmare, noi, inițiatorii manifestului, din toate sectoarele industriei, vă invităm - viitori membri ai Parlamentului European - să vă angajați astăzi să:

• Puneți industria în topul agendei politice a Parlamentului European în următorul ciclu instituțional (2019-2024)

• Îndemnăm următoarea Comisie Europeană să facă industria o prioritate în programul ei de lucru de 5 ani și să numească un vicepreședinte dedicat industriei

• Susțineți următoarea Comisie Europeană să prezinte rapid o strategie industrială ambițioasă pe termen lung a UE, care să includă indicatori și guvernanță clare.

AIPROM se alătură, astfel, semnatarilor acestui Manifest pentru a invita viitori europarlamentari să se asigure că Europa rămâne un centru pentru o industrie lider, inteligentă, inovatoare și durabilă, și mai ales în beneficiul tuturor europenilor și generațiilor viitoare. Europa poate fi mândră de industria sa. Împreună, trebuie să facem industria un factor-cheie pentru viitorul Uniunii Europene!

Mai multe detalii despre acest Manifest și organizațiile semnatare, găsiți aici.

Contact

Carmen Botez

Director Executiv

carmen.botez@aiprom.ro


+40 21 231 95 64

Ai putea fi interesat si de

Cu sau fara pesticide

Mai multe detalii

Proiectele noastre

Mai multe detalii

Despre AIPROM


Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România, AIPROM, a fost înființată în 2002 și reprezintă companiile care dezvoltă, formulează și reambalează produse pentru protecția plantelor. AIPROM reprezintă aproximativ 80% din piața de produse de protecția plantelor din România.

Mai multe detalii
Contact