Industria de protecția plantelor își adaptează activitatea la situația actuală

Criza provocată de coronavirus a adus numeroase provocări pentru mediul de afaceri din România. Viața noastră s-a schimbat radical, de la modul în care lucrăm, la felul în care ne deplasăm și relaționăm cu persoanele dragi.

Mobilitatea noastră a fost mult redusă tocmai pentru a limita răspândirea virusului. În schimb a existat înțelegere pentru categoria profesională a fermierilor, a căror activitate este extrem de importantă pentru asigurarea securității alimentare. Aflați în contact permanent cu fermierii, companiile membre AIPROM au fost nevoite să se adapteze noilor condiții și să își proiecteze activitatea astfel încât să poată oferi fermierilor consultanța de care au nevoie și să realizeze distribuția de produse de protecția plantelor atât de necesare protejării culturilor de atacul bolilor și dăunătorilor respectând toate condițiile impuse de autorități pentru a limita răspândirea acestui virus.

Pentru membrii AIPROM la baza construirii strategiei de lucru adaptată la condițiile actuale a stat un element de bază, acela de a asigura accesul nemijlocit al fermierilor la informații și produse astfel încât campania de primăvară să se desfășoare în condiții normale.

În contextul actual, companiile membre AIPROM au luat o serie de măsuri și și-au calibrat activitatea astfel încât să respecte în tocmai restricțiile impuse de autorități. Mai jos, vă prezentăm câteva dintre acțiunile înreprinse de membrii AIPROM pentru a-i proteja pe fermieri și pe proprii angajați.

1. Nu se mai organizează evenimente în câmp sau în interior.

Așa cum știm toate manifestările au fost interzise, iar companiile au fost nevoite să se adapteze. Foarte multe companii membre AIPROM s-au mutat în mediul online și se folosesc de platformele sociale pentru a comunica.

2. În rândul companiilor se înregistrează tendința de a limita vizitele în câmp.

Consultanții tehnici oferă recomandări prin telefon, e-mail sau prin intermediul Facebook-ului. Pozele din câmp nu mai sunt doar un mod prin care fermierii se mândresc cu evoluția culturilor lor, ci reprezintă modalitatea prin care pot afla informații importante de la consultanți cu privire la manifestarea atacului, identificarea dăunătorilor sau a unor carențe de nutrienți. Vizitele în câmp sunt efectuate atunci când se impune cu adevărat o astfel de deplasare și sunt respectate regulile de distanțare socială, iar angajații sunt echipați corespunzător. De asemenea, companiile care au câmpuri de testare în România au început semănatul culturilor de primăvară.

3. Prezentările față în față s-au mutat în online.

Campania de primăvară debutează în acest an în condiții speciale, iar membrii AIPROM sunt alături de fermieri în orice moment. Prezentările de produs sau tehnologiile de cultură recomandate de specialiști s-au mutat în mediul online. Fie că folosesc Facebook, Skype sau alte platforme, membrii AIPROM comunică eficient cu fermierii și le oferă tot suportul de care au nevoie pentru a înființa culturile și pentru a le proteja de atacul bolilor și dăunătorilor.

4. Livrarea produselor de protecția plantelor se realizează în condiții speciale.

Cu toate acestea, accesul fermierilor la produse de protecția plantelor nu este limitat.

5. Angajații și-au mutat biroul acasă.

Companiile din industria de protecția plantelor au luat decizia de a le permite angajaților să lucreze de acasă, oferindu-le toate mijloacele de care au nevoie pentru a-și desfășura activitatea în condiții normale. Cu toate acestea sunt categorii de angajați ce nu pot lucra de acasă, așa cum sunt cei din depozitele logistice, cei ce se ocupă de comenzile transmise de fermieri și de livrarea lor. Pentru aceste echipe companiile membre AIPROM pun la dispoziție echipamente de protecție. De asemenea, sunt respectate cu strictețe regulile de distanțare socială, astfel încât să se evite transmiterea și răspândirea virusului.

Împreună reușim! Membrii AIPROM sunt pregătiți să susțină fermierii și agricultura românească! 

Contact

Carmen Botez

Director Executiv

carmen.botez@aiprom.ro


+40 21 231 95 64

Ai putea fi interesat si de

Cu sau fara pesticide

Mai multe detalii

Proiectele noastre

Mai multe detalii

Despre AIPROM


Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România, AIPROM, a fost înființată în 2002 și reprezintă companiile care dezvoltă, formulează și reambalează produse pentru protecția plantelor. AIPROM reprezintă aproximativ 80% din piața de produse de protecția plantelor din România.

Mai multe detalii
Contact