Utilizează mereu echipament individual de protecție!

Purtarea echipamentului individual de protecție este obligatorie pentru a evita contactul direct cu produsele de protecție a plantelor și face parte din ghidul de bune practici de utilizare în siguranță a pesticidelor. 

Echipament minimum recomandat:


  • În timpul preparării soluţiei de stropit: combinezon, mănuşi, cizme, vizieră/ochelari, mască;
  • În timpul aplicării produselor de protecție a plantelor: combinezon, mănuşi, cizme, pălărie/şapcă, mască;
  • În timpul curăţării echipamentului: combinezon, mănuşi, cizme, pălărie/şapcă.
Protecția este necesară inclusiv în timpul reparărilor/modificărilor tehnice ale echipamentelor de stropit, în timpul colectărilor și predărilor ambalajelor de produse de protecția plantelor prin programul de colectare SCAPA și de fiecare dată când intrați pe parcelele tratate.
Acest sfat este susținut de Inițiativa de Utilizare în Siguranță a Produselor de Protecția Plantelor și face parte din campania de informare publică, organizată de AIPROM cu susținerea ECPA: #CuSauFără #pesticide #WithOrWithout.

Mai multe informații despre rubrica Sfatul AIPROM, aici.

Mai multe info despre campania #CuSauFara, aici. 

Contact

Carmen Botez

Director Executiv

carmen.botez@aiprom.ro


+40 21 231 95 64

Ai putea fi interesat si de

Cu sau fara pesticide

Mai multe detalii

Proiectele noastre

Mai multe detalii

Despre AIPROM


Asociatia Industriei de Protectia Plantelor din Romania, AIPROM, a fost infiintata in 2002 si reprezinta companiile care dezvolta, formuleaza si reambaleaza produse pentru protectia plantelor. AIPROM reprezinta aproximativ 80% din piata de produse de protectia plantelor din Romania.

Totodata, AIPROM este membra a Asociatiei Europene de Protectia Culturilor - ECPA. Initiativa "Time to change - Este timpul schimbarii!" reflectă ambiția industriei de a oferi soluții durabile la provocările agricole contemporane.

Mai multe detalii