Vă prezentăm AgriGuide: O nouă etapă pentru agricultura sustenabilă din U.E

În peisajul mereu în schimbare al agriculturii, fermierii se confruntă adesea cu reglementări complicate și cu nevoia de a atinge eficiența maximă. Pentru a-i ajuta pe fermierii din U.E să atenueze aceste provocări, CropLife Europe dezvoltă aplicația AgriGuide - un instrument digital pentru fermieri.

AgriGuide îi va ajuta pe fermieri să navigheze în labirintul de reglementări, oferind informații relevante care îi ajută să simplifice sarcinile administrative, diminuează riscul de neconformitate și sprijină eforturile de protejare atât a siguranței fermierilor, cât și a mediului. Acest instrument digital face mai mult decât să simplifice - le permite fermierilor să se concentreze asupra a ceea ce contează cu adevărat: optimizarea creșterii durabile a culturilor în conformitate cu principiile de combatere integrată a dăunătorilor.

Cum funcționează?

Având la bază Regulamentul 2023/564, AgriGuide promovează colectarea de date în timp real pentru păstrarea înregistrărilor digitale, deschizând calea către evaluări mai realiste ale riscurilor.

Lansat în trimestrul 2 al anului 2024, acest instrument inovator va revoluționa capacitatea fermierilor din U.E de a colecta date pe teren cu privire la utilizarea pesticidelor și a biopesticidelor. Fermierii vor avea acces la o bază de date centralizată, permițându-le să introducă datele de utilizare și să urmărească progresul în timp. Acest proces de digitalizare va avea ca rezultat înregistrări mai precise, mai detaliate și mai actualizate, reducând erorile și asigurând conformitatea cu reglementările din U.E. Datele vor fi colectate și păstrate de fermier.

Parteneriat pentru succes

AgriGuide reprezintă rezultatul unui efort de colaborare al CropLife Europe împreună cu alți actori cheie din industria agricolă. Lucrând împreună, ne putem asigura că acest instrument digital evoluează și se adaptează în mod constant pentru a răspunde nevoilor fermierilor într-un mediu de reglementare în continuă schimbare.

Contact

Carmen Botez

Director Executiv

carmen.botez@aiprom.ro


+40 21 231 95 64

Ai putea fi interesat si de

Cu sau fara pesticide

Mai multe detalii

Proiectele noastre

Mai multe detalii

Despre AIPROM


Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România, AIPROM, a fost înființată în 2002 și reprezintă companiile care dezvoltă, formulează și reambalează produse pentru protecția plantelor. AIPROM reprezintă aproximativ 80% din piața de produse de protecția plantelor din România.

Mai multe detalii
Contact