Vasile Iosif este noul Președinte AIPROM

Consiliul Director al Asociației Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) a ales în data de 4 septembrie un nou Președinte, pe Vasile Iosif, Director General FMC Agro Operațional România.

 

Vasile Iosif și-a început parcursul profesional în cadrul Laboratorului Central pentru Carantină Fitosanitară și apoi ca Inspector de Protecția Plantelor, în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (România). În anul 1995 s-a decis să plece în mediul privat de afaceri lucrând aproape 10 ani în cadrul AECTRA România, dintre care 5 ani Director General al companiei. După aproape 13 ani petrecuți la conducerea Du Pont România în poziția de Country Leader și un an în fruntea FMC Agro Operațional România, Vasile Iosif beneficiază de o experiență profesională în domeniul protecției plantelor de mai bine de 25 de ani, perioadă caracterizată de implicare și pasiune.

 

„Le mulțumesc membrilor Consiliului Director AIPROM pentru încrederea lor. Vom continua împreună să urmăm strategia actuală care constă în consolidarea comunității de membri și promovarea utilizării în siguranță și responsabile a produselor de protecția plantelor, precum și reprezentarea intereselor membrilor în dialogul public”, a declarat dl. Iosif.

 

În aceeași zi, Consiliul Director i-a ales pe Pascal Cassecuelle, Managing Director, Bayer România, alături de Jean Ionescu, Country Leader România și Moldova, Corteva Agriscience, drept Vicepreședinți AIPROM.

 

Pascal Cassecuelle, Managing Director, Bayer România și-a încheiat după aproape 2 ani misiunea în calitate de Președinte AIPROM. În timpul alegerilor, dl. Cassecuelle a declarat: „Am văzut cum AIPROM a câștigat vizibilitate și credibilitate în rândul membrilor săi, al instituțiilor publice de specialitate, precum și în rândul altor asociații sau media. Le mulțumesc tuturor membrilor, unui Consiliu Director foarte implicat și echipei operaționale, eficace și motivate”.

 

În cadrul aceleiași întruniri au fost aleși și noii reprezentanți ai membrilor titulari, și anume Dimitrios Drisis, CEO, Adama România și Moldova și Dorin Pop, Marketing & Development Manager, Belchim Crop Protection.

 

Mai mult decât atât, în săptămâna anterioară, au fost aleși și noii reprezentanți ai companiilor care formează grupurile de lucru din cadrul AIPROM.

Noii lideri și co-lideri sunt:


Grup de lucru Autorizare si Legislație:

Lider: Violeta Dumitru (Bayer România);

Co-lider: Marius Brătășanu (Arysta)


Grup de lucru Piață, Marketing și Media:

Lider: Mihaela Vasile (Monsanto România);

Co-lider:  Silviu Caimac (Summit Agro România)


Grup de lucru Mediu, Siguranță, Ambalare și Etichetare:

Lider: Andrei Vior (Bayer România);

Co-lider: Mihai Papazi (BASF)


Grup de lucru Stewardship:

Lider: Andrei Măruțescu (Syngenta România);

Co-lider: Ana-Maria Pascariu (BASF)


Contact

Carmen Botez

Director Executiv

carmen.botez@aiprom.ro


+40 21 231 95 64

Ai putea fi interesat si de

Cu sau fara pesticide

Mai multe detalii

Proiectele noastre

Mai multe detalii

Despre AIPROM


Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România, AIPROM, a fost înființată în 2002 și reprezintă companiile care dezvoltă, formulează și reambalează produse pentru protecția plantelor. AIPROM reprezintă aproximativ 80% din piața de produse de protecția plantelor din România.

Mai multe detalii
Contact