a

Gestionarea Deșeurilor


CUM GESTIONAȚI CORECT DEȘEURILE PERICULOASE

În situația în care dețineți deșeuri periculoase provenite de la aplicarea tratamentelor cu produse de protecția plantelor și doriți să le eliminați asa cum prevede legea, iată pașii pe care trebuie să îi parcurgeți, fie dacă sunteți distribuitori sau fermieri.

Pentru preluarea deșeurilor periculoase de la fermieri și distribuitori, prestatorii oferă servicii de colectare în vederea eliminării/valorificării finale autorizate a oricărei categorii de deșeuri periculoase și nepericuloase, cu excepţia celor radioactive şi explozive, la nivel national.

Ce trebuie să faceți dacă dețineți deșeuri periculoase:

I. Depozitați deșeurile periculoase separat de celelalte deseuri, într-un spațiu special amenajat, securizat și semnalizat corespunzător pentru ceilalți angajați ai firmei

  • Nu transportați deșeurile periculoase către punctele de eliminare cu mijloace de transport proprii, cu excepția celor acreditate ADR;
  • Nu eliminați deșeurile periculoase altfel decât prin intermediul unor firme specializate, încălcați legea și puteți fi penalizat pentru aceasta.

II. Contactați firma specializată și comunicați volumul sau cantitatea aproximativă de deșeuri periculoase deținute, natura acestora, modul de depozitare (în saci de plastic, containere metalice, etc), data de la care le dețineți.

  • Firmele specializate în gestionarea deșeurilor periculoase preiau și cantități/volume reduse de deșeuri.

III. Urmați întocmai indicațiile firmei specializate, dacă aceasta consideră că până la colectare trebuie să asigurați măsuri suplimentare de depozitare.

Prețul pentru serviciile de gestionare a deșeurilor periculoase se negociază individual în funcție de cantitate/ volum, natura acestora, distanța până la punctele de eliminare.

Pentru preluarea deșeurilor periculoase puteți apela la serviciile furnizate de compania DEMECO care prestează astfel de servicii pentru agricultură.


Contact DEMECO
Telefon: 0234 516 262 / 0749 462 858
E-mail: office@demeco.ro / demeco.collect@gmail.com
Website: www.demeco.ro
Adresă sediului social: Str. Constantin Muşat, Nr. 3, BACĂU
Punct de lucru: str. Libertăţii, nr. 36 - Buhuşi, BACĂU
Adresă de corespondenţă: str. Chimiei, nr. 6A, BACĂU

Despre AIPROM


Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România, AIPROM, a fost înființată în 2002 și reprezintă companiile care dezvoltă, formulează și reambalează produse pentru protecția plantelor. AIPROM reprezintă aproximativ 80% din piața de produse de protecția plantelor din România.

Mai multe detalii
Contact